Hej.

Hemma igen från dom Brittiska öarna. Mirjam hade äran att dömma ett Field Trial tillsmmans med John Lees, Peter Burton, och Joan Wilson som precis som Mirjam är non panel judge.  Det blev en kanonfin dag. England har fått kopiösa mängder med nederbörd och många äkrar står under vatten och spannmålet står i stort sett otröskat. Det är svårt att komma ut med maskinerna eftersom det är så blött och man riskerar att köra fast i dyngan. Väderprognosen sa att det skulle regna så kameran var kvar i bilen av det skälet men inte regnade det. Lika duktiga att spå väder som SMHI tydligen.
Vi fick se riktigt bra hundarbete även om man inte sträckte ut avstånden så långt beroende på klassen. Själv hoppades jag på att få skjuta min första grouse och det lyckades jag med. Det blev inte tvåsiffrigt men inte så långt ifrån. Till och med en driven grouse som kom susande uppifrån linjen och passerade som en kula genom luften. Den borrade in sig i hög ljung och blev till en ganska besvärlig uppgift för den som stod på tur i linjen. Mirjams kommentarer runt provet var att det var svårt att veta var nivån skall ligga i ett noviceprov.  Stämningen var skön och avslappnad bland skyttar, domare och deltagare.
Tog lite bilder innan och efter provet.

Vinnare blev Jimmie Swindlehurst med Crespo Cordoba som var en rejäl och fin hanhund som säkert kommer att visa upps sig i större sammanhang i framtiden.