labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Hej.

Det blev ingen sommar i år heller tyvärr. Ett par rundor till stranden, inte mer har det blivit. Jag har suttit och tittat på www.klart.se varenda dag och tittat efter hål i molntäcket men dom har varit sporadiska och små i diameter och inte speciellt långvariga.Jag har aldrig varit för solsemestrar även om jag älskar att ligga på stranden några timmar. Men efter två sådana här somrar i rad så blir det nog ändring i semesterplanerna i fortsättningen. Föreslog för Mirjam ett hus vid medelhavet där man kunde tillbringa delar av året men svaret jag fick tyder på att det är lika bra att lägga ner sådana idéer.

Jag tror inte det märks när hösten börjar annat än att jakttabellen talar om att nu är det dags. Själv har jag tjuvstartat.  När man inte kan bada och sola så får man göra något annat. Hjälpa bönderna exempelvis. Ja inte med skörden precis men genom att anvisa viltet annan plats än åkern. Grågässen ökar stadigt och deras aptit på spannmål reducerar bondens skörd betänkligt om dom inte avvisas bestämt. Trolle och Husse har förpassat delar av beståndet till frysboxen. Resten av marodörerna sitter troligen på någon annan åker och låter sig väl smaka av årets skörd. Grisarna är lika produktiva dom. Känns som att stammen ökar. Dom utfodras i skogen för att hålla sig borta från växande gröda och självklart skjuter man inte på dom på foderplatserna. Ändå så kan inte orutinerade suggor med sina smågrisar låta bli det dukade bordet utan smyger ut på fälten i skymningen och smörjer kråset. Rutinerade blir dom först när ett par av deras avkommor biter i gräset. Då lär dom sig var det är farligt att vara. Därför är det så otroligt viktigt att dom rutinerade suggorna inte blir skjutna. Förhoppningsvis präglar dom sina avkommor att hålla sig undan.  Dom unga grisarna passar bra på grillen och jakten i spannmålen är spännande och svår eftersom inte mycket av grisarna är synligt. En försmak av hösten

Tog inte mycket bilder. Upptagen av att skjuta men det blev ett par stycken. Trolle var trött och törstig efter välförättat värv.

Anders

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *