labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Tog lite bilder och lägger ut ett axplock.Hej igen.

Dags igen för ett inlägg. Tack för kommentarerna på förra inlägget Rose-Marie och Karin. Håller med dig Karin att hela den kullen är oerhört starka jakthundar.
Åkte upp till våra goda vänner familjen Braun som bor mellan Gamleby och Västervik. Familjen har utökats igen och nytillskottet kommer att heta Nils. Tvillingarna Hugo och Victor som är drygt 2 år gamla håller föräldrar och storasystrar fullt sysselsatta. Man bor i på ett jättemysigt ställe mitt ute i skogen med ett antal jakthundar och en flock får. Utbyggnad och renovering av huset pågår för fullt och så mycket jakt blir det inte tid till i nuläget. Richard var hygglig nog att ta en dag off från allt jobbet och bjuda med mig på en morgon med skarvjakt. Tack Linda för att du gav honom ledigt.
Klockan halv tre på natten steg vi upp. Det var nästan fullmåne när vi åkte ut i skärgården Peter, Richard och jag. Båten full med kammonät och bulvaner. Riggade upp gömslet på ett skär mitt ute i viken. Magnus kom och plockade upp Peter så det blev Richard och jag kvar. Vi hade stora förväntningar eftersom Magnus som bor i skärgården sa att det varit enormt mycket skarv i sommar. Det blev tyvärr inte som tidigare år. Mycket av fåglarna verkade ha flyttat men vi hade en fin förmiddag och det stannade på ett trettiotal skarv för Richard och mig. Sköt lite trut och kråkor också. Tillsammans med dom andra blev det ialla fall ett hundratal skarvar så lite nytta gör det förhoppningsvis på fiskbeståndet. Hade Fetch och Ina med mig och dom är suveräna apportörer. Räds inte ilskna fåglar ett dugg trots att dom blir illa bitna ibland. Nu skall jag tömma bilen och tvätta skarvskiten ur kläderna. Ni kan tro att stanken på en skarvö eller ett skär är ganska vidrig och det går inte att jaga utan att få det kletet på kläder och utrustning. Får bli 60 grader med extra sköljningar.
Ett stort tack till Richard och Linda. Också till Magnus och Christel för hjälp med båttransport och dom goda tunnbröden med sikrom som ni bjöd på. Tack också till den suveräna skytten Peter W med hustrun Linda för trevligt sällskap. Kommer gärna tillbaka.

Anders

En kommentar till Västerviks skärgård.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *