labrador wachtel & borderterrier
Menu 
Hej.

Den här bloggen har varit öken sedan i våras tyvärr. Tycker att det är jätteroligt att skriva om våra upplevelser i skog och mark tillsammans med våra fyrbenta vänner. Fokus i sommar har varit bostad och kennel osv och all tid i stort sett har gått åt renovering. Kennelbyggnader och hundgårdar var slitna och behövde både uppfräschning och lite förbättringar. Har kommit på att man inte skall ha material som man kan bita sönder. Jag har fått reparera massor. Plyfaskivor som gnagts sönder, ben på bänkar som kapats av och tom hål i gipset ovanför kaklet där man absolut inte trodde dom skulle komma åt. Nåväl, man blir klokare med åren och n skall dom inte lyckas. Plåtklätt det som inte är kaklat och beställt bänkar med stålben. Nu är det en del isoleringsarbete och installation av värmepump i kenneln kvar innan kung Bore sätter tänderna i vårt vackra landskap. Ett par kullar labbevalpar och en wachtelkull har vi också hunnit med. Kursverksamheten har också tagit alltför stor del av tiden så vi har inte orkat med att planera och arrangera vår kennelträff vilket vi beklagar. Vi kommer att göra bättring på den punkten och under försommaren 2014 planerar vi en stor aktivitet för våra valpköpare med internat och toppinstruktörer. Hoppas ni inte misströstar. Min egen hundträning har helt legat på is men förhoppningsvis skall jag få mer tid när allt här hemma blivit mer lättskött. Uppbokad på en hel del domaruppdrag i höst varav några Internationella och det känns som att det inte finns utrymme för så mycket mer. Skall också försöka uppdatera hemsidan bättre nu när kvällarna blir mörkare. J
Jakterna har börjat så smått. Fredrik, Urban och undertecknad hade andpremiär den 21:a vid havet. En underbar morgon med fantastisk soluppgång. Skott bröt tystnaden och ekade över fjärden och tunga plask hördes när årets första änder slog i vattenytan.Ivriga, på apportering svältfödda retrievers fick visa sina inte helt bortglömda färdigheter. Ett par dussin fåglar av arterna kricka och gräsand hängde i slingorna när vi gick hem över betesmarken. Tack Linus min vän för möjligheten.
Igår var det apporteringspremiär och det är med en tår i ögonvrån man ser vilken fantastisk hund hon är vår Fetch. Hon är one of a kind och trots att vi plockade bort en stor juvertumör för ett par månade sedan på den 10 åriga damen så jobbar hon oförtrutet i kärr, vassar och nässlor. Den  sista som viker ner sig och kommer alltid in med sista fågeln bara man har tålamod att vänta. Man börjar inse att det kanske är hennes sista höst som jakthund och det känns fruktansvärt vemodigt. Trolle sliter på men lårmuskeln som han skar av för några år sedan gör sig påmind ibland och han ser lite stel ut i bakkärran. Hoppas han håller ett par år till min lilla kämpe.
Kameran som legat i dvala sedan i våras fick komma fram igår.

Hälsningar

Anders

3 kommentarer till Inledning av hösten

  • Av någon konstig anledning fick jag andningsuppehåll, när jag läste allt du gjort och inte gjort.

  • Fina fina Fetch, de är något utöver det vanliga de där syskonen. Tissla jobbar på med sedvanlig energi. Folk som inte känner henne tror att hon är en unghund. T

  • Ja, jag instmmer. Fetch är en fantastisk hund. Vi är glada att vi fått se henne på prov vid några tillfällen och fått ha henne här hemma hos oss en stund. Så glada att ha denna fina tik bak i våra linjer:)
    Hoppas ni får en fin jaktsäsong ihop!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *