Hej igen.

Tidigt än att skjuta skarv. Häckningsbestyren har inte kommit igång på allvar och alla skarvar har inte flyttat hem än heller. Trodde dom skulle vara tidiga i år men jag tror vädret saknar betydelse. Det är nog dagens längd och ljuset som styr häckningen helt och hållet. Tog en semesterdag i alla fall och hade tänkt att Henrik och jag skulle ha en fin morgon i Kalmarsund. Ställde klockan och gick och la mig vid 22 tiden igår. Klockan stod på 03:00. En timme senare ringer mobilen och jag tänkte vem tusan ringer så här sent. Det var Henrik den mesen. Sviktade pga lite huvudvärk och feber. Själv var jag så trött att jag knappt uppfattade vad han sa. Klockan tre ringer klockan. F-n vad trött jag var. Tänkte att jag struntar i jakten och sover. Vaknade igen vid 8 tiden och kände en viss ångest över att ha missat en jaktdag. Gick ut och rastade och utfodrade hundarna och sen tänkte jag. Jag kör ändå. In med Trolle i bilen, camoflagenät, massor med patroner, kaffe och mackor. Sist in var båtmotorn. Kör i en och en halv timme. Kommer ner till vattnet och tittar i kikaren. Stendött!!!!!!!!!! Några skarvar såg jag i träden men inte vad jag väntat mig. Lastade i båten ändå och körde ut. Ett tjugotal skarvar lyfte och jag förstod att dagen inte skulle bli någon riktig höjdare. Vi hade tre timmars trevlig gemeskap jag och Trolle. Husse sköt 25 skarvar som Trolle fick hämta. Lite tveksam först men efter några stycken gick det bättre och bättre. Dom är som sagt rätt elaka mot hundarna. När jag började känna mig uttråkad vilket jag blir om det går mer än en kvart mellan skotten så lastade jag i allt i båten för hemfärd. Lägger i baclken men motorn dör. Provar igen men den dör på nytt. Fäller upp motorn och det sitter ett rep runt propellern. Fram med kniven och skär. Upptäcker att brytpinnen är av och bestämmer mig för att ro. Första årtaget med nya åror så brister den högra rätt av. Nu är jag på väg att emigrera till öststaterna för vinden blåser ditåt. I och för sig så ligger Öland i vägen så jag hade nog hamnat på svenskpråkig mark ändå. Lyckas staka och paddla in på ett grund. Lyfter upp motorn i båten och kommer på att ibland sitter reservbrytpinnar under kåpan och vilken tur jag hade. Det gjorde det på denna motorn också. Med hjälp av min Leatherman gick det att fixa och jag tog mig iland. Vad vore livet utan strapatser?

Bifogar ett par Trollebilder.