labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Hej.

Våra valpar växer och frodas. Enya är en lugn och fin mamma som sköter om det mesta helt själv. Det är ganska lugnt dom första tre veckorna man har valpar men sedan ökar arbetsbördan avsevärt. När dom börjar äta annat än modersmjölken så avtar tikens intresse att hålla rent hos sina valpar. Labbetikar har också en tendens till att bli så sällskapliga att just sällskapligheten tar över. Hon lämnar gärna över ansvaret till oss människor. Vi har dom sista åren lämnat mer och mer ansvar åt tiken, genom att inte låta henne fly undan sitt ansvar, vilket fått till följd att hon tuktar sina småttingar, och på ett tidigt stadium, låter dom upptäcka vad som är tillåtet och vad som inte är acceptabelt.
Igår hade vi besök av Gerda och Ulla. Gerda har en liten tik efter Kita och Harry och Ulla har en tik efter Harry och Johan och Lottas tik Sea Croft Jade. Båda tikarna har en bra attityd och stor apporteringslust men är två olika karraktärer. Vi tränade några timmar och det var riktigt trevligt att se hur tikarna jobbade. Gerda och Ulla har gjort ett jättebra jobb med sina tikar så det skall bli spännande att följa fortsättningen.
Nästa helg har vi ett Mock Trial. Mock kommer från mocking och det betyder att man härmar ett trial. Mockingbird you know! Ett A-prov med dummies och i detta fallet är det samtidigt en utbildning för jaktprovsdomare. Det är Jaktretrieverkommittén med andra ord SSRK HS som är ansvariga och arrangörer för detta. Under lördagen har vi en teoretisk genomgång för domarna och på söndagen kör vi praktiska övningar. Vi har över 20 hundar anmälda vilket visar på ett stort intresse och det skall bli jätteroligt. Alla som är intresserade av att komma och titta på duktiga hundar är hjärtligt välkomna. Ring till oss för vägbeskrivning. Känner Du för att hjälpa till och få en bra utsiktsplats och en gratis lunch så är vi tacksamma för detta.
Lena Bratsberg och Bengt Bernas håller utbildningen tillsammans med undertecknad. Bengt och Lena börjar få rutin på detta nu efter ett antal helger. Vad vore verksamheten utan eldsjälar? A-proven är i sin linda fortfarande och vi har jobbat hårt för att få det att fungera. Hoppas att dom som startar nu kommer och är med på and och fasanjakterna i höst.

Glad Påsk
önskar
Kennel Carmals.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *