labrador wachtel & borderterrier
Menu 
Kameran fick följa med idag eftersom det var en härlig morgon med ett par minusgrader och ett fantastiskt vinterljus. Med vinterljus menar jag ett svagt dis och en vacker soluppgång, frost på marken och ett par minusgrader.

Fasanjakt på godset här hemma och då är vi alltid med och apporterar Mirjam och jag. Så har det varit regelbundet sedan mitten på 90 talet. Jag var med redan några år tidigare men mer sporadiskt innan jag fick en så kallad fast plats. Nu är det i stort sett samma ansikten man möter bland medhjälparna som det var när vi började på godset. Det är väldigt skönt eftersom vi känner varandra väl och samarbetet mellan oss medhjälpare och jaktledningen  fungerar väldigt bra.
Fasanjakt är fantastiskt på många sätt. Inte mycket har förändrats och traditionens makt är stark. Det är en sällskapsjakt under väldigt ordnade former som bygger på en väl fungerande organisation, bra förberedelser och framför allt samarbete. Det är ett koncept med väldresserade spaniels och retrievers som ser till att upprätthålla etiken och dessutom förhöjer upplevelsen för skyttarna. Ett fint hundarbete är inte enbart en förutsättning för att kunna bedriva jakten på ett etiskt och moraliskt försvarbart sätt utan också ett skådespel som förhöjer upplevelsen av jakten. En gäst sa idag att han fick ut lika mycket av att titta på hundarna som av sitt eget skytte. Roligt att höra sa jag och så tycker jag att det skall vara.
Trolle var på jakt igår hela dagen och han haltade betänkligt i morse. Fick ligga i sin bädd istället. Han börjar bli sliten min trotjänare. En som inte är sliten är snart 11 år gamla Fetch. Ingenting undgår hennes blick. Ingen tupp eller benskjuten hare springer ännu ifrån henne. Hon hör jättebra och stoppsignal och tecken fungerar klockrent på ett par hundra meter. Behöver i och för sig nästan aldrig vissla. Skickar henne på linje i vind så löser hon allt själv. Kanske skulle starta henne på ett prov och kvalificera henne till RM 2014. Tror hon har en bra chans utan att överdriva.
Tog lite bilder av Quest och Fetch. Dessutom av några glada deltagare.
I helgen blir det klövvilt.

Trevlig Helg

Anders

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *