labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Har haft en väldigt fin höst. Har prioriterat klövviltet i år och det är roligt att se hur wachtelhundarna har utvecklats. Tidigt förra hösten fungerade Rymma väldigt bra. Dreven hade bra intesitet och lagom längd. Snabba tillbakagångar. Sedan hände något. Dreven blev hackiga och hon hade väldiga problem med återgången. Denna hösten började på ett liknande sätt. Hade det inte varit för att hon fungerat så bra under sitt första år hade jag nog bara tyckt att hon var värdelös. Har hört många historier om noskvalster som förklaring till varför hundar inte fungerar. Har tyckt att det bara är en dålig ursäkt för dåliga hundar men nu är jag inte lika säker längre. Tryckte i bägge wachtlarna Ivomec och någon vecka senare jagade dom som aldrig förr. Rymmas drev blev jämna och fina. Snabba upptag. Följer drevlöpan på återgången som på räls. Igår både drev hon och ställde älg och en skjuten också. Hon jagar allt klövvilt nu med lagom drevtider. Med lagom menar jag att hon driver mellan mellan femton o trettio minuter och är snabbt tillbaka. Husse är riktigt glad och stolt över henne.
Sett att man startat en diskussion över regelrevideringen på retriever. Bra tycker jag att den startar långt före fullmäktige så man hinner förankra reglerna. Förra regelrevideringen mötte kommitten stort motstånd över det förslaget som presenterades.  Kommittén hade bara ett halvår på sig och det fanns inte någon tid för förankring.Det var ett hårt motstånd från en del håll gällande flera hundar till bedömning i KKL. Men sent skall syndaren vakna. Det är med en viss förvåning jag läser sista upplagan av vår klubbtidning.
Men jag säger som Tony Richardsson. “jag är inte bitter”. Tycker det känns skönt att det som presenterades för flera år sedan verkar sjunka in.
Bilden har min gode vän Hans Norgren tagit vid en av jakterna i höst. Hans är en fantastiskt duktig journalist och fotograf. Tack för bilden.

Anders

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *