Vi som åkte var Janne, Ann och Thomas samt undertecknad.  Efter 150 mil kom vi fram till hotellet som låg i utkanten av Reims. Efter en stadig frukost åkte vi in till Reims och tittade på den berömda katedralen och käkade en fantastiskt god lunch. Vi sprang runt ett bra tag och letade efter kalsonger åt thomas också eftersom han glömt ta med sig några. Mitt erbjudande om att han kunde få mina avlagda avböjdes vänligt men bestämt.
På fredagskvällen lottades provet och undertecknad hamnade i grupp 1. Under lördagsmorgonen var det en något förvirrad karavan av bilar som ringlade sig iväg till den charmiga lilla byn med det mindre charmigt klingande namnet Fismes. Här väntade flaggor, nationalsånger och en rejäl brunch med mat och vin. Transporten ut i marken skedde på ett lastbilsflak utan sidolämmar. Här satt vi tätt packade med hundar som låg ovanpå varandra. En förvirrad traktorförare körd sedan runt med oss ett bra tag innan vi hamnade rätt. Fick hoppa på och av ett antal gånger. Framåt lunchtid hade man fått ordning på det hela och jakten kunde börja. Detta i meterhög senap där några hade turen att få fåglar utanför senapen och några oturen att få fäglar i senapen vilket tyvärr drabbade våran Ann.
Resten av dagen åkte vi runt, stod och väntade ett par timmar och sköt några fåglar som apporterades eller inte och fick en rejäl lunch med vin soppa och mat. Alla fick inte lunch. Inte den domargruppen som glömdes bort mitt i naturen. Dom fick inte mat förrän sent på kvällen.
Thomas hade några bra apporter och låg väldigt bra till. Tyvärr tappade Thomas taget i en pigg redleg och situationen räddades av Scotty vilket tyvärr inte uppskattades av domaren.
Undretcknad med Trolle hade två bra apporter och det kändes bra. Trolle jagade fint och var väldigt hörsam. Sista drevet var en kombinerad drev-walk up och här rök en riktigt bra Österiskisk hund ut på en omarkerad fågel över en kulle där föraren var chanslös att göra något. En stund senare var det min tur. En blind som skulle finnas i andra kanten av en 40 meter bred majsremsa. Trodde inte det var sant. Bra fåglar skjutna rakt fram på ett par hundra meter men jag får en som jag kände att jag behövde otroligt mycket tur för att lyckas med. Skickade trolle 100 meter nedför backen. Blåste stopp och sedan skulle han 40 meter i sidled utan att jag hade möjlighet att se honom. Majsen är sådd i rader som ett staket och det är svårt att skicka tvärs raderna när det är lätt för både fåglar och hundar att springa längs med. Hur som helst så blev det failed on a bird. Hunden efter försvann in i majsen, kom ut tom skickades in igen. Var borta länge och kom med en fågel. Vilken fågel vet jag inte eftersom ingen kunde se något och fåglar sköts på andra sidan majsen. Hur som helst så var det bara att tacka för mig. Resten av apporterna låg öppet på fältet framför oss och vållade inga större problem. Tyvärr åkte alla hundar i min grupp utom en ut en timme senare och kvar fanns bara Johannes från danmark. Trond från Norge var i vår grupp och hunden gjorde ett jättefint arbete men oturen grinade Trond i ansiktet. Thats trialling. Need a good dog and no bad luck.

Janne och Red gjorde tre kanonapporter och eyewipade ett par stycken. Tyvärr missade sedan Red en fågel som plockades av second dog vilket innebar att Janne rök ut. Eftersom det var på fjärde apporten så fick Red en trea och Janne kom med till dag två. Tyvärr blev finalen väldigt kort för Janne och Red fast vi andra höll tummarna så dom vitnade. Vi valde att åka hem tidigt för att komma hem vettigt och såg därför inte upplösningen.

Tack Ann, Janne och Thomas för jättetrevligt sällskap. Thomas lärde sig tycka om proggmusik. Skall skicka honom en skiva så småningom.

Grattis Danmark för ett jättefint genomfört mästerskap. Belgien vann med Danmark som tvåa och Österrike trea.

Tack SSRK för förtroendet och tack till våra sponsorer.

bilder kommer.

’Anders