labrador wachtel & borderterrier
Menu 

En inbjudan från Chiara och Angelo damp ner i våras.   Det gällde en retrievervecka som man har varje år i den Italienska Retrieverklubben.  Det skulle gå av stapeln i Toscana, väster om Pisa i en liten by som heter Lajanico. Har varit två gånger tidigare i Italien och det har varit fantastiskt varje gång. Vi började med en dags träning som följdes upp med att vi dömde ett WT dagen efter. Man hade fem klasser mot våra tre så det gällde att hitta en lagom svårighetsdifferens i övningarna.  Precis som här så var det vin och vatten. Dom bästa ekipagen var riktigt bra med en skala hela vägen ner. Det är mycket showhundar som startar också vilket är mer ovanligt hos oss.

På lördagen dömde Keld och jag tillsammans med två Italienare ett Novice FT under förmiddagen. Efter lunch dömde vi ett open FT.  Jag tappade alla mina hundar utom två under den första timmen på förmiddagen. Dålig kontroll av hundarna och några tvekade att gå in i besvärlig terräng. Det var två hundar som fick excellent men inget C.A.C. Inte heller Moira hade något C.A.C i sin grupp. Hos Keld gick det något bättre där en hund räckte ända fram.
Under eftermiddagen så försvann hundarna också snabbt mest pga out of controle. Två hundar gick dock riktigt, riktigt bra och placerades med C.A.C och reserv C.A.C.

Jakten då. Jo den skilde sig från vårt sätt att tänka och göra,  så pass mycket att jag inte tänker orda mer om det. Samma sak med skyttet där alla var utrustade med halvautomater som man bar på ett sätt som fick håret att resa sig på huvudet. 45 graders regeln existerade inte och det var flera tillfällen då vi fick vråla till skyttarna när man tittade in i en pipmynning. Hur som helst så sa vi ifrån under kvällen att det inte var acceptabelt med sådan vapenhantering och se det hjälpte för under måndagens Internationella prov satt en patron instucken framför slutstycket vid samling och inga skott upplevdes som farliga.

Det Internationella provet gick rätt snabbt. Mina 8 hundar i grundomgånegn reducerades till en efter två apporter. 6 Hundar kvar till andra omgången och sedan bara två. Salvatores hund löste sin apport väldigt snyggt. Den andra föraren misslyckades med sin och Salvatore plockade hem den också. Oerhört lyhörd hund med en väldigt lugn förare. Salvatore litade fullständigt på hunden även när den var utom synhåll och hunden litade på husse också. F-an vad snyggt att se.  Cacit till Salvatore och VG till nr 2. Resten eleminated eller  NC. Namnen kommer när jag rotat fram katalogen.

Vi hann med en sväng till Volterra och lutande tornet i Pisa. Borde stannat lite längre på utställningen för självaste Andrea Boccelli kom på besök.  Missade det tyvärr. Tornet var häftigt och Volterra väldigt mysigt. Åker nog till Italien igen om vi får chansen. Tack Keld för trevligt sällskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *