labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Hej.

Körde hem igår kväll från Fyn. Det ösregnade och trafiken i Danmark är ganska intensiv. Svårt att se pga allt vatten och ljuset från strålkastarna som reflekteras bort från vägbanan. Det var j-t jobbigt att köra och med tanke på att man koncenrerat sig hela dagen som domare och sent på eftermiddagen fått lunch så började paltkoman infinna sig. Men det var en trött, mätt och glad Anders Carlsson. Glad över att jag just hade varit med om ett av dom bästa prov jag varit på. Glad över att fått se fantastiska prestationer av hundar och förare. Glad över att vi hade ett så fint samarbete mellan jaktledning, provledning och mellan domarkollegor. 
 Det var 16 hundar till start och när man tittar på förarna så slås man av att det skiljer sig mycket från Sverige. Gubbar som varit med länge och som nästan uteslutande är jägare. Man startar med sina jakthundar och man ser på sättet man handlar sina hundar att man har stor jaktlig rutin. Hundarna också för den delen.
Jag dömde samma prov förra året och jag måste säga att det är dom bästa förutsättningar för ett A prov som jag har varit med om. Walked up i skogsmark med bra undervegetation under förmiddagen.
Under eftermiddagen var vi ute och gick i våtmark med dammar och vass och sumpskog. Väldigt gott om fågel och bra skyttar. Efter hand sträcktes kraven upp både med avstånd och svårare terräng och osjälvständiga hundar med minsta tvekan för kallt vatten och tuff terräng hade inte någon chans att göra sig gällande. Vi fick se många fantastiska apporter varav den vinnande hundens arbete på en runner var dagens höjdpunkt. Två Svenska representater fanns i startlistan.  Annica H hängde med jättebra långt fram på eftermiddagen med sin duktiga viltfinnare och gjorde flera riktigt bra apporter men det tog tyvärr slut hastigt och lustigt som det ofta gör på A prov. Hampus som var med för första gången var tyvärr bara med på en apport. Man kan åka ur när som helst. Lika gärna på den första som på den sista. Jag är ändå säker på att Du lärde dig mycket bara genom att vara med hela dagen och titta på hur dom erfarna gamla rävarna gör. Igår var startfältet fullt av sådana.

Thats trialling!
Hälsningar
Anders

5 kommentarer till A Prov Ravnholt Danmark.

 • Hej hej,

  Tack för kul läsning. Är dock nyfiken på skillnaderna mellan “rävarnas” handling och andras. Som gröngöling är det alltid kul att läsa o lära. Hoppas du har tid och lust med en än mer beskrivande berättelse.

  Många hälsningar
  Katarina Rydholm-Squires

 • Hastigt var det Anders, men definitivt inte särskilt lustigt, inte då i alla fall. Hundj-el. Men provet var fantastiskt!! Helt fantastiskt – jakten som sådan, och fåglarna, och apporterna, och hundarna!! Ja utom min då…. 🙂
  /Annika

 • Kanon dag trots vår apport. / Hampuz http://www.retrieve-passion.se

 • Tack för kommentarerna. Inspirerar till att skriva mer. Hoppas du fattar lite av mina utsvävningar i följande inlägg Katarina.

  Hälsningar
  AC

 • Hej Sverige og dets retrieverfolk !
  Jeg er absolut enig med Anders og Annika, dette var en super prøver….super prøver bliver kun til ved at den dømmes af super dommere, samt ledes af dygtige folk, jeg har den sammen oplevelse som Anders og Annika, men tro ikke det er sådan i Danmark på hver eneste prøve, også her har vi rigtig mange prøve hvor tingene ikke lykkes så godt, håbet er at vi i fremtiden kun har dommere af den kaliber som dømte på Ravholt.

  De bedste hilner

  Lars Mejlby
  http://www.seahill-high-wind.dk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *