God kväll. När man varit sjuk ett antal dagar så börjar man längta efter att komma ut i naturen. Bestämde mig för att försöka reducera skarvpopulationen i Kalmarsund. Åkte upp igår kväll och tände fyr i spisen i jaktstugan. Henrik skulle dyka upp vid niotiden vilket han också gjorde. Kollade fotbollen men Lagerbäck hade nog hjärnsläpp för han körde med allsvenska spelare på plan trots att allsvenskan ligger nere för tillfället. Chippen som gör succe i Roma satt på bänken och kom in i andra halvlek. Förbannad gick jag och la mig. Upp klockan 04.30 och ner till sjöboden. Det är alltid stora förväntningar på den här jakten men vi fick tji för skarvarna var misstänksamma eftersom jaktkompisar bestrött dom med hagel för en vecka sedan. Det blev ett femtiotal ålakråkor och lite annat apporteringsvilt. Tog lite bilder. Enya och Dacke fick förtroendet att följa med. Enya var skitduktig och apporterade även skarvar som fortfarande inte var helt släckta ända tills hon kom på att näbben var en otrevlig bekantskap. Hon låtsades ett tag att hon inte såg dom om hon märkte att dom var vid liv. Dacke tyckte också att apporterna var ovanligt otrevliga. Turner Richards, Quest och tennisbollarförsvarar sig ju inte. Det gör inte vilten på B-proven heller för den delen. Det är inte bara labbar på bilderna även om det ser så ut. Några labbar saknar synliga öron och har kraftiga morrhår. Det var nyfikna sälar som undrade vad tusan vi höll på med.
Från det ena till det andra. Bosse och Eva hade vänligheten att arrangera ett Mock Trial i påsk. Vi får ställa in pga bara 5 deltagare. Frågan är om det är lönt att arrangera annat än NKL B prov i södra avdelningen för där är det fullt, överfullt. Motsvarande arrangemang i Östra avdelningen är fulltecknade på en minut. Samma sak gäller A-proven. Apporterar vi bara fruset vilt i södra Sverige med våra jakthundar eller vad är det frågan om? Vi fick ställa in A-prov också i vintras pga för lite anmälningar. Konstigt att folk inte vill komma ut på jakt med jyckarna tycker jag. I helgen är det preparandkurs för nya domare. Det blir två dagar på Nova Park i Knivsta ihelgen. Det ska bli jätteroligt att snacka bedömningsprinciper i två dagar. Hoppas att adeptrarna tycker det samma.
Kita börjar mer och mer anta formen av en säl, en dräktig sådan. Öronen har hon i och för sig kvar men inte midjan. Det ser ut att finnas en hel del kutar i den magen. Påskhelgen får utvisa vad det blir.
Trevlig Helg.
Anders&Mirjam.