labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Hej igen.

Självklart trist att anonym blivit bortlottad så många gånger men det kan bero på att vederbörande inte skrivit namn och adress på anmälan.  Skämt åsido men bortlottningar är ett problem och delar av förslaget syftar till att kunna  ta in fler hundar till start. Med släpspåret borta från ökl kan domaren döma ett par hundar till. Samma sak om man tar bort egenskapspoängen och att vi kan förlänga provsässongen genom att det inte måste vara vattenarbete på alla prov.
Förslaget om att domare skulle ha förtur i lottningen finns redan men i dagens skrivning gäller det endast i den avdelning där domaren tjänstgjort. Förslaget är att det inte har någon betydelse var man tjänstgjort och handen på hjärtat. Hur mycket nytta har en domare från Kalix av en fri start i Ystad? Han kanske har mer glädje av den i sitt närområde eller? Det är inget att hyckla med att funktionärer ibland belönas med fria starter,  men det finns ingenting i reglerna som stöder det. Det är väl ett sätt för avdelningarna att få folk att ställa upp. Rätt eller fel är inte upp till mig att bedömma. För att kunna hålla prov så krävs det att folk hjälper till, men oftast ser man samma människor slita med proven år ut och år in.

MVH
Anders

4 kommentarer till Sakta i backarna

 • Vad sägs om ett krav om att ha ett godkänt kkl innan du får starta i Ekl på B-prov?
  Det kan ju balansera dummies kontra vilt i den högre klassen.

 • När frågan ändå är uppe…
  I praktiken kanske inte domarförturen på samtliga prov har någon betydelse, men kan man ha regler som rent teoretiskt skulle kunna fylla ett prov (eller flera) med bara domare och andra med förtur? Bara undrar. Man kanske ändå behöver komplettera med att en viss andel platser på varje prov går till de med förtur.
  Hälsn Åsa

 • När man diskuterar detta med bortlottningar osv så kan jag bara tänka mig en lösning på det. Alla som är intresserade av att starta på prov får bli intresserade av att “funka” på prov. Då menar jag inte att svischa förbi någon timme för syns skull utan att verkligen vara med och dela ansvaret. Vi är i stora delar samma personer som står där år efter år trots att alla har åsikter om hur saker och ting borde vara.

 • Många tror nog att det innebär samma sak att hjälpa till och hjälpa till, men tiden man lägger ner som provledare/kommissarie är inte riktigt jämförbar med den som man lägger ner på att kasta kråkor under en halv dag eller liknande…

  Missförstå mig inte nu, vi behöver hjälp av alla och alla kan inte vara provledare, men intresset av att hjälpa till är olika stort hos olika individer…..

  Många långa samtal kan det bli!!

  Kramiz Caroline

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *