labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Hej Maria.

Du har helt rätt att det blir dyrt att flyga in två domare för att döma ett fåtal hundar, men det har diskuterats och det finns förmodligen lösningar på det också.

Anders

3 kommentarer till Glömde Marias kommentar

 • Bra med lite uppdateringar med reglerna på proven. Själv tycker jag att om vi ska hålla samma kvalitet tävlingsmässigt som övriga länder måste vi ha samma regelsystem och inte ha en svensk snäll modell.
  Det sticker dock lite i mina ögon när jag ser att domare skulle få förtur på prov. Om domare, provledarens bäste vän samt domarens domarkollegor samt träningskompisar får förtur blir det helt omöjligt för oss vanliga dödliga att komma med på prov fast det är väl så det går till redan idag… Själv har jag ställt upp som funktionär men under en höst anmält till ett 10 tal prov men bara kommit med på 1.En annan vän likadant men kommit med på en reservplats. Det kan väl ändå inte vara riktigt?

 • Jag tycker det är bra att domare ska få förtur på prov. Det är väl en jätteviktig del i provverksamheten att vi har domare som själva startar sina hundar och är aktiva på prov. Det borde vara något grundläggande, hur seriöst känns det att bli bedömd av någon som inte startat hund på många år eller varit med på jakter??

  Man kan ju hoppas att den föreslagna förturen skulle ge oss fler domare som själva startar hundar och på så sätt både har en bättre förståelse för de som startar på proven och för proven som sådana.

  Och det var väl ingen som har sagt att provledarens vänner och träningskompisar ska ha någon sorts förtur, även om det det säkert förekommer.

 • Du,Anonym… Alla är VI vanliga dödliga!!

  Dra i gång o fixa prov själv…. Nästan alla avdelningar har särskilda prov där det behövs frivilliga som verkligen fixar hela provet samt att jag tror att dom flesta avdelningar inte tackar nej till en provledare till 😉

  Kram Caroline

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *