Nya kullar väntas. Titta under valpplaner.

Vi har funderat fram och tillbaka vilken hanhund vi skall använda på Carmals Yenna. Eftersom Yenna är en dotter till Ina och vi använde Benny på Ina i förra kullen så ligger det nära till hands att använda honom även på Yenna. Efter att jag har börjat använda Benny när pappa Trolle börjat bli sliten så har jag insett vilken fantastisk hund han är. Det finns ingen tvekan i hunden när det gäller jaktsituationer. Han är oerhört stabil mentalt och man kan inte ana vad som döljer sig i den godmodiga hunden.  Det började med att jag tog med honom på en gåsjakt vid nyår. Aldrig sett en gås sa Benny och plockade dom lika enkelt som duvor. Vad bra han är sa jag till Mirjam och lånade den forne klappjaktsapportören när jag åkte på skarvjakt. Den första sköt Richard. Den var nog inte död tänkte jag men va f-n. Drog iväg Benny över kullen och förväntade mig ett skrik som förkunnade att nu var Benny botad från skarv. Skriket kom men inte Benny. Nån minut senare dyker han upp över kanten med skarven fastbiten i kinden. Kul det här tyckte Benny och under två dagar apporterade han skarv både döda och levande i iskallt vatten. Han följde med mig på duvjakt i sommarvärmen. Det var nog det tuffaste tyckte han för det blev väl varmt med 30 grader i ett tjockt sädesfält. Han ska bli pappa till Inas valpar sa jag till Mirjam. Inget snack. Nu behöll vi en valp efter Benny och Ina och hon kallas Diddi. Vilken underbar liten varelse. Letar som en vessla och ger sig inte. Exteriört riktigt fin. Dessutom så är hon min.  Nu ska Benny bli pappa igen eftersom vi hoppas att Yennas valpar ska bli lika fina som Inas. Om nu Benny har manligheten i behåll fram tills dess. Han gjorde debut igår på grisjakt och ställde en påskjuten gris. Han får följa med igen sa jag till Mirjam. Han kan bli skadad sa hon men å andra sidan, Benny älskar att jaga och där är han och Husse väldigt lika. Klart han ska få prova på att jaga gris. Det Som känns riktigt bra med kombinationen är att vi sett och jagat med hundarna och vet kapaciteten hos det som finns i stamtavlan på båda föräldrarna.

Quest är dräktig med Bierspool Blackbill of Lakedown. (Will). Känns som en trygg parning eftersom Quest tidigare haft en kull med son efter Will och där det blivit starka stabila jakthundar.

Rymma våran yngsta wachteltik ska också få valpar hade vi tänkt. Hanen är en tysk import som heter Paco von Gade. Hundarna är skimmlar och väldigt lika i typ. Hoppas mycket på kombinationen.

Lite bilder på Benny Boy bland annat.

Anders