Hade besök igår av några av våra Kita och Fetchunghundar. Det blev en snabb och oplanerad träff. Johan, Dan, Anders och Mattias kom.
Det har varit väldigt kul att följa förarna och hundarnas utveckling eftersom dom ju utvecklas tillsammans. Det här med retriever är nytt för dom och det känns väldigt motiverande att hjälpa till med träningen. Vi har träffats med jämna mellanrum och nu känns det som att det börjar fungera riktigt bra. Det tar lång tid att träna en retriever och det går inte att fuska med grunderna eftersom det straffar sig på alla möjliga sätt längre fram. Killarna har förstått det och jobbar väldigt målmedvetet och därför ser det väldigt bra ut för framtiden. Snabbt ut, spontana upptag och blixtrande inlevereringar. Bra följsamhet runt förarna och bra stadga. Det finns lite att slipa på men varje gång vi träffas så har det tagit ett rejält steg framåt. Det skall bli riktigt trevligt att se resten av unghundarna på kennelträffen i sommar. Hoppas att alla kommer.
I helgen var Philip och kompisarna här och bodde i gäststugan. Helgen använde dom till så kallat Jerk Bait fiske. Man fiskar med ett väldigt styvt spö med stora wobblers på grunt vatten. Gädda är målet och dom fick 5 eller 6 stycken i lördags. I sommar skall Philip och jag åka till Lofoten en hel vecka och vi skall inte göra annat än fiska. Eller hur Philip?

Hälsningar
Anders