Hej.

Snart slut på året och ett nytt år börjar. Man blir ett år äldre igen. Hästar fyller år den 1:a januari.  Alla hästar alltså. Tur att inte vi människor gör det för det hade blivit jobbigt att fira födelsedag med tanke på baksmällan dan efter nyårsfirandet. På södra halvklotet fyller alla hästar år den 1:a augusti om ni nu inte visste det.
Detta om hästar nu går vi över till hundar. Det har blivit en hel del jakt under hösten och även om det varit en del apportering med labbarna och lite roughshooting med Nisse så har wachtlarna fått en hel del tid. Bita är förhoppningsvis dräktig eftersom hon parades med Jonas Sandbergs Stöte som är en riktig j-l på gris. Visar sig om några dagar om den parningen har tagit. Meg är dräktig och vi väntar nu på att Ina skall börja löpa.
Startat på ett par stycken  prov i höst. Först ett vanligt vinnarklass prov i Danmark med Trolle och Ina. Trolle blev 3:e vinnare och Ina 4:e vinnare.  Vad som störde mig under provet var det faktum att det saknades logik i vilken ordning hundarna skickades vilket innebär att det blir rätt hopplöst att vara hundförare.
Startade sedan Trolle på Elitepröven och det gick rätt bra som det oftast gör tills det plötsligt tar slut.  Tror att vi var 8 hundar kvar till final på söndagen. Snöstorm söndag morgon och det blev rätt jobbigt för både skyttar, hundförare och domare.Hamnade i en omöjlig situation under söndagen som gjorde mig ganska besviken men det tar vi en annan gång. Shit Happens kan man säga. Grattis till Thomas Ploembeck och Hillus Powell till segern. Värdiga vinnare.

Trolle har under 2012 startat på två FCI prov. Very Good och ett Cacit. Finalplats på Elitepröven och en 3;e vinnarplacering.

Tog några bilder till hemsidan idag. Wachtlarna och Bella the Border. Lägger in dom imorgon.

Gott Nytt.

Anders och Mirjam.