labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Klippte ut anonym ur ett tidigare inlägg. Har bestämt mig för att inte ta bort anonyma inlägg om dom inte är av sådan karaktär att dom innehåller påhopp på något sätt. Följande kommentar gör inte det.

Ett särskilt test av hundens jaktliga förmåga, skriver gerda.Skrota då B-proven helt i så fall, och tillämpa detta instrument i stället.Jag trodde att B-proven gjorde just det, så gott det går på konstgjort vis.Att jaktprovsdomare ifrågasätter själva providén känns lite tråkigt, tycker domarna att B-proven är strunt och meningslöst alltså?Lite förvirrande för oss startande.

Gerda kom med en idé. Det tackar jag för. Jag bad om idéer och det har jag fått även om jag gärna hade sett ännu fler. . Domarna tycker kanske inte att det är något fel på providén. Det gör inte jag heller, även om jag personligen gärna hade sett ett par justeringar och jag kan förstå att det är frustrerande att domarna kanske inte är helt samstämmiga. Däremot tycker jag att det är viktigt att diskutera prov, provuppläggning, jakt och hundarbete. Framför allt är det väldigt inspirerande för mig. Diskuterar ofta med kollegor, jaktkompisar och hundfolk i allmänhet. Tycker att det gynnar utvecklingen. Självklart skall det ske på ett sätt som inte utmynnar i personangrepp eller något som upplevs som påhopp. Det är svårt att skriva utan att någon känner sig påhoppad eller kränkt. Själv skriver jag ibland en aning provocerande och syftet med det är att få igång en debatt. Däremot så tycker jag att alla har rätt att uttrycka sin åsikt oavsett om man är provdeltagare eller domare. Själv är jag både och. För att citera en kollega: “Där alla tänker lika tänker ingen särskilt mycket”

Fortsätt att tänka, uttryck din åsikt. Alla har möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av våra jakthundar.

Hälsn
Anders

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *