Hej.

Länge sedan sist. Det har varit mycket jakter men nu är säsongen på upphällningen och det återstår det bara lite gris och dov samt det nya intresset rävlock. Testat en gång och en stor hanräv kom direkt men tyvärr i fel vind. Nu Skall vi börja träna våra hundar och på söndag skall vi till Caroline, Annica och Håkan och träna hund. En hel dags hundträning och det ska bli riktigt kul. Igår tog jag sista chansen att släppa Morra och Bita. Gick själv i skogen och lät Bita söka ut i lugn och ro. Söker ut allt bättre och gjorde några korta drev. Roligast av allt var att hon drev en stor fin hare rakt till mig och jag sköt den elegant varvid Bita snabbt var framme och lyfte den. Hon blir en bra apportör vår lilla Wachtel. Släppte sedan Morra som hade kul med ett stort Rå som susade runt mig i 20 minuter och exponerade sig för skott två gånger. Hon fick leva för avelns skull. Drevet efter kom Morra med ett Rå med lamm. Det sistnämnda hänger nu i vår jordkällare.
Vi kommer att ha en del kursverksamhet under våren och håller som bäst på att planera. Det blir ett par veckoslutskurser på bortaplan men vi tänkte ha lite evenemang på hemmaplan också.
Kurssidan kommer därför att uppdateras under nästa vecka när Karin har tid att hjälpa oss. Valpträffar och Kennelträffar kommer också att läggas ut där.

Bifogar bild på Bitas första vilt.