labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Några dagar i Italien gjorde gott för själen. Vi bodde två dagar i ett område centralt i Rom som heter Trastevere. Tränga gränder, små resturanger, god mat och gott vin. Guidades runt en hel dag till fots av Chira som visade allt det man måste se när man är i Rom. Det var en stor upplevelse för oss som aldrig varit där tidigare. Eftersom man är ovan vid asfalt och kullersten så var det med stumma ben vi kom till hotellet på kvällen.

Lördagen hade vi kurs och Mirjam tog hand om Beginners och Novice och jag fick ta open hundarna. Kände lite press eftersom jag dömt och tävlat emot en del av förarna och hyser stor respekt för deras kompetens. Angelo har bland annat vunnit Europacupen och Paulo tog Cacit på ett imponerande sätt när jag dömde utanför Milano i vintras. Trots det så är dom nyfikna och vetgiriga och ville veta så mycket som möjligt om vår träningsfilosofi. Det blev väldigt givande diskussioner som till stor del handlade om handling i olika situationer, terrängtyper och vindförhållande. Dom flesta av dom hundarna var väldigt väl grundtränade med föredömligt fotgåeende, stadga och linjetag.

Mirjam fick en blandning av hundar, både raser och typer.En del showhundar, lite mixningar och en del av ren jakttyp. Mijam reagerade på att hon under två dagar inte hört ett pip från någon av hundarna vilket man kan fundera över. Många av förarna var betydligt mer ljudliga och Mirjam la mycket arbete på att få till en följsam hund utan kommando från förarna. Man visslade gärna  när hunden jobbade, under inleverering osv vilket knappast förbättrar hörsamheten.

Funderat lite på det. Vi ställer väldigt höga krav på att hundarna skall vara tysta men det är ofta ok med högljudd handling.

Vi dömde  WT under söndagen tillsammans med Thelma och Angelo. fyra olika klasser har man från väldigt enkelt till oerhört höga krav och det var en upplevelse i sig. Topphundarna presterade arbete av yppersta klass trots mycket svåra upplägg. Knepiga terrängbyten och smala korridorer med begränsat synfät i kombination med svårlokaliserade apporter ställde krav på både precision och sökarbete.

Lagt in lite bilder under Foto

AC

En kommentar till Alla vägar bär till Rom

  • Hoppas ni hinner samla nya krafter till fredag, vi, jag, London o Dante är i alla fall rejält taggade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *