labrador wachtel & borderterrier
Menu 

I fredags kom Madeleine och Richard på besök för att stanna över helgen. Dom kom både för att hälsa på och för att hämta sin lilla valp efter Fetch och Zorro. Den gamla labbetiken som fortfarande är pigg och hänger med heter Fancy och hon är kullsyster med vår gamla Pripps.
Madeleine jobbar som webansvarig på jägarförbundet och ansvarar för websidan. Förutom Fancy så har Madeleine och Richard två hanhundar som är valpar efter Fancy. Richard är jakttokig och största passionen är kråkjakt med uv. Han säger att Fancy är en perfekt hund för ändamålet eftersom hon har en fantastik markeringsförmåga trots att hon sitter i ett gömsle och har svårt att se var fågeln faller. Richard säger att det är en kombination av intuition och erfarenhet. Hon räds varken svår terrämg eller ilskna fåglar så nu får vi hoppas att hon håller ett par år till.
Imorgon ska vi testa uven och vi har byggt ett bra gömsle idag så det skall bli väldigt spännande. Återkommer med bilder och reportage under morgondagen. Richard skriver på jägarförbundets hemsida om kråkjakt i kråkbloggen. Klicka på länken så kommer du direkt dit. http://www.svenskjakt.se/blogg/
Haft lite vårkänsla här i skåne och det börjar öppna upp lite snöfria fläckar på fälten. Överallt syns gässen sitta och norpa lite grönt som komnmer fram. Tog också några bilder på rådjuren som låg gott nerbäddade i halmen. Kvaliten dålig pga trytande ljus men det går ialla fall att se.

Anders

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *