labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Mycket substans i det du skriver Mattias. Inte heller jag tycker att vi skall apa efter allt utan ta det som passar oss och kan utveckla och förbättra verksamheten. Det finns en hel del i dom länder som du nämner som jag inte vill ta efter, men det tar vi en annan gång.

Men nu var det argumenten för att ändra/utveckla elitklassen på B proven. Championaten är föreslagna att delas ut vid två cert alternativt 3 CK. Kvalitetspriserna föreslås finnas kvar.  Detta innebär att mer än en hund kan uppnå championatsgrundande merit. Placerade hundar med cerifikatskvalitet får ett CK.
I nuläget blir man ibland champion för lång och trogen tjänst. Det blir lite svårare med det föreslagna systemet eftersom hunden står i konkurrens med andra hundar. Jag ser ingen nackdel i det, snarare tvärt om. Championatet får en större dignitet eftersom antalet champions kommer att minska.
Bedömningen skall också ske av minst två domare.Tanken är att domarna dömer grundomgång var för sig och dom avslutande delarna av provet tillsammans. På det sättet kan vi ta in minst lika många hundar som idag så ekonomiskt skall det inte bli någon nackdel.

Vad gäller A proven så tycker vi precis likadant. Jag hade gärna sett en öppenklass med minst 6 hundar och en kvalitetsprissättning. Om det hade gått att genomföra så hade det varit den allra bästa lösningen. Problemet är precis som du skriver att det kan vara svårt att få möjlighet att komma in på jakterna med så mycket hundar. Om man ändrar reglerna så är det ju bra om man vet att man klarar att genomföra det också. (Om inte du kan ta dom allihop i dina nygrävda dammar) Förslaget som ligger innebär trots allt att minst tre hundar skall bedömmas i KKL. Kanske inte vore fel med kvalitetsprissättning istället för Godkänt/inte Godkänt trots allt.

Vill du diskutera så är du välkommen att ringa mig. Numret står på hemsidan.

Hälsningar
Anders som ligger påsoffan förkyld som t-n.

En kommentar till Tack för kommentaren Mattias.

  • Hej! Något som glöms bort i detta system med 2 domare i ekl är att det sannolikt inte kommer bli särskilt många tillfällen att starta i ekl där det inte är domartätt. Det blir rätt tuffa kostnader om man börjar med 5000 i resor+hotell. Bara en tanke….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *