Kung Bore har slagit klorna i skåneland på allvar nu. Skottade hela gårdsplanen igår. Vaknade imorse av ett dån. Det var när snön kasade ner från taket. 20 cm blötsnö inatt. Två timmars skottning igen. Bra säger Mirjam så du håller dig fit. Knappast säger jag och hävdar att den kombination av muskler och fett som min kropp består av är perfekt avvägd för att kunna stå länge på pass samtidigt som man fortfarande tillräckligt rörlig för att kunna kuta ikapp en olydig hund. Mirjam håller inte med men jag tror på mig själv.

Hade valparna ute ett tag och dom tyckte nog det var riktigt mysigt med snön. På tal om egenskaper så är mod och dådkraft, på svenska lite jävlar anamma egenskaper jag värdesätter högt hos en retriever. Andra jakthundar också för den delen. Satt och skulle ta några bilder. Valparna är innanför kompoststaketet och en av dom små tikarna bestämmer sig för att hon vill veta vad som finns i världen utanför. Som en liten apa klättrar hon upp över staketet och hoppar ner. Hon är ca sex veckor gammal och nätet 80-90 cm. Börjar ångra att vi lovat bort henne för det är sånt jag älskar att se. Hoppas hon blir till glädje för den som skall ha henne. Bygg högt staket!

Tack för kommentarerna Maria och Anja. Håller med er båda två. På tal om att proven varierar i svårighetsgrad så stämmer det som ni skriver. Terrängen varierar naturligtvis och med den möjligheterna. Men som jag sagt tidigare så hade det inte varit till nackdel med två domare som dömer gemensamt i en klass så att vi får en lite bättre samstämmighet i domarkåren.

Anders