Vi har olika målsättningar med våra hundar. En del köper en hund för att gå på prov men har egentligen inget jaktintresse. En del struntar i proven och vill ha en jaktkamrat och det är ju det hundarna egentligen är till för. Jaktlabbarna är egentligen inte klövviltshundar men trots sina renavlade apportörsegenskaper så blir dom ofta bra klövviltshundar. Funkar bra som stötande och även till eftersök eftersom dom ofta har tillräcklig dådkraft så att dom ställer viltet eller går ikapp och drar ikull det. Kanske är det kombinationen av hög jaktlust och samarbetsförmågan som gör dom så pass allround.

Det är alltid lika roligt att få mail från glada valpköpare. Fick ett ifrån Bosse i Frillesås. Han har en unghund efter Enya och Trolle. Bosse skall ha honom till jakt och skriver det här brevet som jag tar mig friheten att publicera.

Hej! Här kommer en hälsning från Sickan (Enyas Navy) . Vi har varit på en stötjakt idag,som synes gick det bra . Han har varit med ett flertal gånger och gått med mig men det har aldrig tidigare gått i håll för några av skyttarna. Nu hade vi sådan tur att han stötte rådjur som gick bakåt så att jag själv fick skjuta det första rådjuret för Sickan.På bilden är det en stolt lillhusse och en stolt Sickan men stoltast och gladast är nog jag. Sickan mår för övrigt utmärkt och är en MYCKET trevlig hund som verkar vara utrustad med en turbomotor för han har en otrolig lust att arbeta.M V H. Bosse Johansson i Frillesås