Richard gjorde sin första start i ökl och fick ett 1:a pris för Willy Gustafsson. Bra jobbat Richard. Målle är efter Kita och Trolle. Micke Svensson fick ett 1:a pris för Bo Ferm i NKL. Tiken heter Millie och är efter Carmals Forever Hunter (Fetch kullbror) och Carmals Enyas Jade. Grattis Micke. Hon blev provbäst också. Visst tusan! Det är ju egenskapsbedömning, ej att förglömma och då får man väl inte vara bäst eller?

Både Richard och Micke är hängivna jägare och det är roligt att jägare startar sina jakthundar på prov. Själv körde jag hela vägen upp till Susegården norr om Halmstad för att starta på Workingtest eftersom jag tycker det är roligt att tävla. Det var närmare 70 st till som tyckte det uppenbarligen. Mycket trevligt arrangemang i bra terräng med lite dammar och en del vegetation i kanterna. Startade Fetch först och hon gick som en klocka. Hon är så härlig att gå med. Trots att hon aldrig tränas annat än när hon jagas med så fixar hon både A prov och WT på ett bra sätt. Trodde nog att prestationen skulle räcka men jag blev blåst med en ynka poäng visade det sig. Anna Lena Wendt från Göteborg med sin Meadowlark Dipper hade fått ihop hela 96 poäng mot mina ynka 95. Snopet var ordet. Aldrig kul att falla på mållinjen. Stort Grattis Anna Lena till en bra prestation. Lovar att ta upp kampen igen. Fetch själv förstår inte att det var första gången hon blev slagen på ett WT och det är nog lika bra det.

Startade Trolle också med sista startnumret och han blev placerad femma på 85 poäng. Han har inte alls samma fokus på WT som på jakt och är väldigt ovan vid mark som är starkt invittrad av andra hundar, vilket drar ner honom en aning i tempo och fokusering. Lyfte på benet och plockade upp dirigeringen samtidigt på första stationen och rök på fem poäng direkt. Att hundar pissat där hela dagen är förmodligen orsaken men det hjälper liksom inte.

Bilden Anna Lena och undertecknad. Undertecknad är den med det ansträngda leendet.

Kommer mer bilder under Foto på hemsidan. Om någon vill ha någon av bilderna så vill jag att ni kontaktar mig.

Anders