Bättre sent än aldrig, lite nyheter om Nordiska mästerskapet. Finnarna gjorde succe. Blev tvåa i lagtävlingen och kom i topp individuellt. Danskarna vann lagtävlingen. Arrangemanget var perfekt som vanligt för när danskarna gör något så är det utan prut. Mat, arrangemang planering. Inget kunde gjorts bättre. Extra tack till Annicka Christensen och Lars Mejlby som gjorde ett fantastiskt arbete. Vilka som ingick i dom andra lagen kommer nog ut på SSRK hemsidan hoppas jag, för jag hittar inte programmet. Medlemmarna känner jag men inte namnen på alla hundarna. Janne från Finland hade storslam och vann båda dagarna. Som domare är det nyttigt att starta på ett sådant här prov. Man lär sig både vad man bör göra och inte göra.
Hur var provet då? Första dagen var vi på en liten ö med bra fasantillgång. Andra dagen trampade vi stora fält och det fälldes mest Hare. Det fanns bara ett betfält där hundarna fick visa viltfinnarförmåga annars blev det mest enorma linjetag på Harar skjutna av förhållsskyttar. En del apporter blev 250-300 meter i hård motvind. När hundarna kom i närheten så såg dom för det mesta haren eftersom det var stubbåker eller nysådd. Det är tungt att bära femkilos harar ett par hundra meter och det var mer än en hund som fick kramp i käften och behövde ett eller två omtag vilket självklart är acceptabelt på så tungt vilt. Jag är trots allt nöjd med min insats och varken jag eller hunden kunde gjort det bättre eller annorlunda utan omständigheter man ej råder över gjorde att det inte räckte ända fram denna gången. Tror fler i laget känner på samma sätt så en annan dag med andra förutsättningar då vinner vi.
Har inte anmält till Finland eftersom tiden inte räcker och inte ekonomin heller för den delen. För resten så utgår tydligen ingen reseersättning så som skett dom senaste åren från SSRK Det har tidigare ansetts att mästerskap av den digniteten skulle representeras av hundar uttagna av SSRK. Åker och dömer två Internationella prov I Salzburg nästa helg tillsammans med Peter Burton. Slänger in anmälan till ett Internationellt prov i Danmark i December. PS Lagt in lite biloder under Fotoalbum

Anders

Anders.