Hej.

Vi har haft det tufft ett tag. Nya huset innebär mycket arbete. Gäststugan och uterummet är färdigmålat och hundhuset börjar ta form. Boxarna är byggda och nu tar spackling, målning och kakelsättning vid. Bokade grävare till nästa vecka så vi kan gjuta hundgårdarna. Det blir ingen tid till hundträning och våra egna hundar får nog jagas in i höst känns det som. Vi var i Danmark på Lerchesborg och höll kurs i dagarna två. Det var så mycket anmälningar att jag och Mirjam bjöd med oss Karin Wallander, Johan och Lotta Hjerpe. Vi hade en riktig bra helg. Deltagarna var väldigt fokuserade och vi kände att vi nådde fram med vårt budskap. Det är inte alltid det känns så bra. På Söndagen dömde Anders ett workingtest som numera är officiellt i Danmark. Johan var behjälplig som funktionär hos Anders men tjejerna låg i gräset och satte helt andra poäng. Tur för deltagarna att det var Anders som dömde. Mirjam hade tillgång till katalogen och vi hittade på det sättet några riktigt intressanta hanhundar för kommande parningar. Hamnade som vanligt i en diskussion på fredagskvällen. Dual Purpose var ämnet och vid avtackningen på lördagskvällen erhöll jag en kylskåpsmagnet med ett budskap jag kanske borde ta till mig. Men just i den här frågan blir det nog svårt att påverka min uppfattning. Härligt med humor i alla fall.
Förra helgen var det Flatmästerskapet. Två dagars hällregn men härlig stämning. Tänk om labbemästeskapet också hade lockat 318 deltagare på jaktprov. Stort grattis till Duckstream Cragganmore med ägare som vann för andra året i följd. Tack också till domarkollegor Janne, Birgitta och Sören som jag dömde finalen tillsammans med. Vi var rörande överens hela vägen.
Grattis Britt Sandahl med Duvkullans Dopping som vann Mästerklassen på Labbemästerskapet. Dopping är fallen efter Harry. (Greenbriarar Ymir och Rowanglen Mist). Grattis till Anna Mia och Carmals Forever Graceful (tessa) som fick en etta i ÖKL på Hunneberg.
Nu orkar jag inte skriva mer föär det är en dag i morgon med spackling och målning. Sköt en bock och två rävar häromkvällen när jaktlusten blev för svår.

Hälsningar
Carmal´s