Hej.

Fått tillbaka den bärbara datorn som fick installeras om helt. Tyvärr är den stationära datorn också utslagen och därmed också mailen.
Hur som helst så hade vi ett Aprov Ekl igår på Trolle Ljungby. Har sett fram emot provet länge och hade stora förväntningar på dagen. Dömde tillsammans med Birgitta Staflund. Tyvärr kan man säga att det snabbt blev ett antiklimax eftersom vi tappade 7 hundar ut från provet redan i första drevet. Oväntat mycket fågel gjorde att stadgan brast på några hundar och ett par stycken förare tappade kontrollen och hundarna blev ohörsamma. Efter tre drev var provet klart och det slutade med att Jan Lorentzen från Danmark placerades som bästa hund med ett förstapris. Tyvärr räckte det inte till ett cert. Hans duktiga tik heter Trumpeterbackens Dina. Två andrapris delades ut till Erling Skotner Norge med Drakeshead Octavia och Charlotte Rasmussen Danmark med Lucky Labradors Citrus Piper.
Jag tror att våra svenska hundar har en klar nackdel eftersom det är för få hundar som bedöms tillsammans. Från början hade vi ett krav på minst tre hundar men var det föll bort vet jag inte En kopiering av Danmarks Oben klasse vid nästa regelrevidering hade rådit bot på det problemet. Vi har redan startat i södra avdelningen med en KKL med 8 hundar för ett tag sedan. Det slutade med 50 % godkända hundar och då kan man tänka sig att dom godkända hundarna kanske har förutsättningar att starta i EKL. Tråkigt är att vi bara hade två anmälningar från södra avdelningen. Heder åt Karin och Lena som törs starta sina hundar på riktig jakt. Även om man nollar eller blir oplacerad så är det bara att hem och fila och köra igen. Ni som startade igår och inte lyckades så bra fick ju en väldigt bra träning på hundarna efter provet, vilket kanske lyfter resultatet nästa gång. På tal om jakt så är det vad spanielprov går ut på. Vi hade derbyt idag och undertecknad gjorde debut på spanielprov med Nisse. Drog spiken och fick starta först. Det gick väldigt bra och han fick ett Diplom men ingen vinnarplacering. Saknade det rätta flytet och trycket i söket tror jag. Skötte stadga och apporteringen bra. Fantastiskt bra hundar i topp och grattis till Oskar och hans Capercailies hund som van provet. Grattis till övriga placerade också. Domarna från England var oerhört professionella i sitt agerande och dom var rörliga och hela tiden i position för att se vad som hände. Ryggdunk och spring fram efter hunden så du ser vad den gör. Handlers som dömer handlers gör att man som startande känner sig trygg eftersom man vet att den som dömmer ofta är i samma situation som man själv.
Nu skall jag skjuta över spaniels i dagarna två och det ska bli så j-a kul.

Anders