labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Härliga dagar mellan Jul o Nyår. Klövviltsjakt först och sedan ett antal småviltsjakter. Tog med kameran och tog lite bilder och några av dem ligger under foto på hemsidan. Hade en trevlig dag med änder fasaner och en del hare och det var en sk familjejakt vilket innebar att barnen var med. Ebba gick i drevet med Bella som liknar en hare i färgen. Drog på henne en gul skyddsväst så att ingen skulle ta fel. Korvgrillning och hela kittet ingick till barnens förtjusning. Elda är något man tycker är spännande när man är liten. Nyårsraketer med för den delen. Roligt för barnen men tråkigt för många hundar.
Fetch börjar likna en boll så hon lär bli rätt rultig på dom två veckor som återstår.
Översta bilden visar vår glada veterinär Christopher med två egenhändigt fällda kaniner. Nästa bild är från tisdagens roughshooting på hemmaplan. Nyårsaftons morgon sköt vi gäss som traditionen bjuder. Hög luft, kallt och vindstilla gjorde hållen långa och gässen uppmärksamma. Vi fick bara ner ett tiotal men Jimpa o eleven hade bättre lycka eftersom dom satt på rätt plats.

Vi kommer att lägga ut kurser och träningar på hemsidan nu i helgen. Har en hel del idéer runt A proven och känner att det finns ett behov av och träning och utbildning av både hundar och förare. Våra A prov i Sverige är ju mycket sällan Walk up prov utan proven går ju på drivna fåglar till 90 %. Därför skiljer det sig väldigt mycket vilka krav som ställs på hundarna. Samma sak gäller i Danmark och till stor del även på kontinenten. Planerar en A provskurs med en eftermiddag teori där vi pratar om vad man skall tänka på när man tränar sin hund och vad som är viktigt att tänka på i provsituation. Vi följer upp med praktiska övningar dagen efter och i höst kopplar vi detta till en jakt. Vi kör ett inofficiellt A prov helt enkelt men med erfarna hundförare som coacher. Denna delen är redan förankrad. Mer om detta kommer inom kort.
Gott Nytt
AC

En kommentar till Mellandagar och småvilt

  • Hej Anders!

    Kloka tankar om A-provsträning! Själv tycker jag att det är ett evigt tjat om dessa walkupträningar, till vilken nytta när vi ändå inte har några walkup.. Är det ett sätt för instruktörer att skaffa sig elever, genom att banka in att “Detta ska ni kunna, det är viktigt”??
    Får se om jag tar mig ner till Skåneland med nån hund för träning hos dig, om inte i år så har jag en kommande till nästa år!
    God fortsättnign på 2010!
    Mattias

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *