labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Hej.

Länge sedan jag skrev på bloggen. Har inte känt någon större motivation eftersom det känts lite tungt med skadan i handen. Nu känns det mycket bättre och värken har avtagit rejält sista veckan. Kan vara igång en hel dag utan större problem på kvällen. Tidigare så svullnade handen och jag var tvungen att ta tabletter för att sova men nu knns det fantastiskt mycket bättre. Har varit igång och skjutit en del fasaner och änder. Ett par rävar har också trillat dit. Sköt en på lock och det var väldigt spännande. Stor hanräv.
Dömt några A prov. Började med ett prov i Sörmland där jag dömde med Birgitta, Lasse Johnsson och Roger Westerman. Jättebra terräng, bra jakt och några riktigt bra hundar. Searover Kits Primus imponerade och tog certet. Därefter dömde jag Flatklubbens Nordiska mästerskap. Provet gick på ett gods på västkusten och jakten var helt arrangerad i syfte att vi skulle prova hundarna. Det är lätt att döma när man har tid på sig och kan ägna sig åt provet utan att känna pressen att hinna med till nästa drev. Olyckskorparna som förutspådde att det skulle bli som en skönhetstävling hemma i byn. (Ingen vann) hade som tur var fel den här gången. Tre hundar gick fram till finaldrevet där tyvärr en av hundarna inte längre kunde vara tyst. Hårt att åka på en nolla efter en dags bra arbete men ibland tar koncentrationen och uthålligheten slut.
Dom två danska hundarna avslutade dagen på ett övertygande sätt och vi domare var helt överens om att dom visade certkvalitet. Dömde sedan goldenklubbens öppna mästerskap norr om Stockholm. Fasaner på förmiddagen och änder efter lunch. Bra prov och bra prestationer. Cert till Cayo o Lena Westerman och ck till Karin Thunanders Choice. Extra kul att en golden placerade sig. Ingrid Gummesson som kört upp från skåne med sin golden hane knep tredjeplatsen med ett förstapris. Bra gjort på A provsdebuten.
Igår startade jag själv för första gången i år. Dammade av en sugen Trolle och körde ner till Ystad. Kändes att han har brist på träning och jakt eftersom han kändes väl sugen i jaktens inledning. Han är dock pålitlig och jag känner att han är väl genomarbetad så det hängde ihop hela vägen. CK och en andraplacering efter Lena Bratsbergs tik får betraktas som godkänt. Rickard och Linda är på besök så vi tar nog bössan och Nisse och går ut och skjuter en fasan. Vädret är underbart med sol och en frostig morgon.
Ebba vill tillägga att Bella blev tredjeplacerad med 1:a pris i bruksklass på utställning igår. Stort tack till Maria som hjälpte oss med det.

Anders

4 kommentarer till Lite om allt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *