labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Hej.

Ledig hela veckan och hade planer på att jaga lite och lägga lite tid på unghundarna. I måndags kväll stod jag i köket och lagade mat. Jodå, jag lagar mat också. Det är manligt tycker jag. Kolla hur många kockar som är män. Hur som helst så började det värka i vänsterhanden. Fattade inte vad det var eftersom jag inte slagit mig eller så. Tisdag morgon var handen alldeles uppsvullen och vi som skulle apportera fasaner. Blev akuten istället. Infektion in i ledderna i knogen troligen beroende på en slåntagg eller att jag stuckit mig på fågelben eftersom jag bröstade ur en del fågel i måndags. Fick handen gipsad, antiinflammatorisk medicin och stark atibiotika och nu fredag morgon känns det som det är på rätt väg. Vi är på väg till Sörmland. Mirjam och Ebba stannar i Karineholm och hälsar på släkten och jag dra vidare till jaktrerieverkommitté möte i Stockholm. Jodå, det ligger ett sånt möte mitt i bästa jaktsässongen och det är en väldig uppoffring för en sån som jag skall ni veta. Det är så man får ångest bara man tänker på det. Viktiga frågor dock och vill man ha inflytande så får man bita i det sura äpplet.
I morse gick jag till havet med hundarna. Havet ligger fruset en bit ut och vi gick på isen. På en sten satt en stor mörk figur. När jag kom närmare och hundarna närmade sig figuren så lyfte den. En riktig bamse till örn var det och den var inte speciellt rädd. La sig i anfallsposition över hundarna och tänkte sig nog lilla Bella som ett byte och attackerade. Hundarna tycktes inte fatta men själv sprang jag så fort mina långa ben bar. Lyckades få in hundarna och försökte hålla örnen på avstånd. Den var totalt orädd och fortsatte sina försök att komma åt hundarna. Vi kom in i skogen och undan örnen så det gick vägen trots allt. Jag känner folk som fått hundar slagna av örn så jag insåg faran. Tur man bor här i södra delarna så man slipper oroa sig för vargen också. På tal om varg så har det varit helt hysteriskt i massmedia efter vargjakten, och det ena dummare än det andra har folk hasplat ur sig i ledare och insändare. Värst har det varit i aftonbladet där en kolumnist Elisabeth Höglund känt sig manad att ta vargarnas parti. Undrar på vilka meriter hon uttalar sig. Sommarstuga i skogen kanske? eller skidsemester i Sälen. F-n vet om inte Walt Disney gjorde mer skada än nytta när han avbildade djuren som människor.

Har fått en hel del reaktioner på det jag skrev om artikeln i Labradoren både i mail och telefonsamtal. Ganska skarpa reaktioner från jakthundsfolk. Om det får stå oemotsagt så tror jag att det kommer att bekräfta vad många tycker, nämligen att det är ju det som labbeklubben står för och det vore väl tråkigt nu när klubben tagit några steg i jaktlig inriktning.

MVH
Anders

2 kommentarer till Ledig hela veckan, vargjakt och örnattack.

  • Usch fy det låter hemskt otäckt tycker jag att bli utsatt så, tur att du också har i alla fall “falkögon” när du är ute med hundarna Anders! Trist med sura kommentarer! Kan undra om även domaren som skrev också fått några kommentarer??
    Gerda

  • Har ikke lest det du skrev men kune tenke meg å lese så hvis du har det kan du sende det til meg

    venligst hilsen

    Atle
    ¨

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *