labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Foton Kirsten Lynge.

Hej.

Det har varit en tuff helg. Började med att vi dömde ett A-prov här hemma i fredags. Vi, det var Anita N, Birgitta S-W och undertecknad. Hade en obelastad hund till fjärde såten. Tyvärr höll det inte längre men gott försök. Hoppas det inspirerar till fortsatt deltagande.
Efter provet så var det bara att packa trunken och tilsammans med Hampuz köra dom 40 milen til Vejle på södra Jylland. Fick bo hos goda vännen Jan som höll oss både med mat, dryck och husrum. Stort tack för det. Jag måste erkänna att det tog emot att åka så långt på kvällen och inspirerad kände jag mig definitivt inte. Det är stor risk att åka dit på A prov och då är vägen hem dubbelt så lång.
Lördagen bjöd på fantastiska fåglar. Många fasaner var definitivt långt över skotthåll, gissar på 50 meters höjd. Jag har varit på Rohden tidigare och både dömt och startat och förutsättningarna är helt perfekta. Kuperat och vegetation.
Vädret däremot var det värsta jag varit med om. Mycket hård vind och ösregn. leran flöt nerför slänterna på åkrarna, vinden iskall och man blev fullständigt dränkt. Det gick rätt bra för oss svenskar och Janne Wiberg med Red och Hampuz  med Whiskey var med länge. Birgitta och jag var med hela vägen. Hade ingen klar vinnare i tanken när provet var slut. 5-6 hundar hade gått väldigt bra. Kände nog en liten besvikelse när jag inte var placerad utan hamnade på ett Very Good. vet inte riktigt var minuset kom. Kanske på dagens sista apport där jag fick lirka lite för att få Trolle rätt: Hur som helst så såg jag inte min hund hela tiden men det gjorde domarna så det fanns säkert skäl för det.

1:e vinnare med Cacit och Cert blev Trond Gjötterud och Searover Kits Dog. Stort Grattis Trond.

2:e vinnare blev Ove Simonsen med Laerkeredens Ask.
3:e vinnare Thomas Plamboeck med Hillus Powell.
4:e vinnare blev Birgitta och Tahr.

Tror det var väldigt tätt mellan dessa hundar.

Söndag.

Upp kl 06:00. Frukost  som heter morgenmad på Danska. Skall  uttalas mårgenmäääääääääd.

Iväg till Ravnholt och jag kände en viss oro för hur det skulle gå. Skulle vi klara av att hänga med mot dom hundar jag blivit så imponerad av när jag dömde där två veckor tidigare och klara att hantera den tuffa marken på Ravnholt?
Mycket handlar om tillfälligheter och den här gången var dom till Trolles och min fördel. Fick fåglar med hög svårighetsgrad och hade många möjligheter att åka ut men Trolle gick bra och vi klarade oss hela vägen. Några hundar hade gått väldigt bra och jag hade ingen säker känsla för vem som skulle vinna. Thomas P med Hillus Powell hade gått oerhört bra som alltid. Kanske skulle han vinna? Johannes Raaballe med Batmoores Gentle George Will var en annan het kandidat. Ända fram till Hampuz sista apport var han också i vinnarhålet. Nu ser man aldrig alla apporter eftersom man flyttar mellan domarna så det är svårt att få en helhetsbild.
Kände ialla fall att nu skulle vi bli placerade och när det visade sig att min jakthund hade vunnit så var det lätt att åka dom 40 milen hem.

Resultat. Ravnholt.

1:e vinnare. Cacit och Cert. SJ(a)CH Garronpoint Mole.

2:e Vinnare med Reserv Cacit Thomas P med Hillus Powell.

3:e vinnare  Excellent Johannes Raaballe med Batmoores Gentle Gerge Will.

4:e vinnare Excellent Searover Kits Poker. Morten Egeberg.

Hampuz Andersson med Find It Whiskey Fly slutade med ett Good men var en apport från att vara med där uppe. Tillfälligheter. Nästa gång Hampuz!!!!!!!!

Hälsningar AC

4 kommentarer till Internationellt på Rohden och Ravnholt. Trolle fick Cacit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *