Hej.Ina. Carmals Heroine Keen.
 

Igår var undertecknad för ovanlighetens skull och startade på prov. Eftersom man har begränsat med tid som man inte är på jobbet, så får man ju prioritera och varje prov jag dömer är en förlorad möjlighet för start av mina eller Mirjams hundar. Men när man har avelshundar så räcker det ju inte att man själv tycker att dom är bra jakthundar, även om man själv har tillräckligt med erfarenhet för att avgöra det. Nej man måste nog visa upp dom offentligt också så att man får en objektiv bedömning av avelsresultatet.
Eftersom Mirjam var på jobbet så fick jag äran att föra Ina. Vi kom till Run Off tillsammans med duktiga Johannes Raaballe med sin danska stjärna Batmoores Gentle George Will och Ingela Funck med Searover Kits Pim. Segrare blev Ingela Funcks Pim. Hon gick riktigt bra och var lite mer distinkt på linjetagen i finalen vilket jag tror avgjorde till hennes fördel. Men får jag träna Ina några gånger så vi förstår varandra bättre så skall vi nog kunna matcha det också.

1:e vinnare med Cert. Searover Kits Pim  Ingela Funck. Grattis till Championatet.
2.e vinnare med CK Carmals Heroine Keen ägare Mirjam Axner.
3:e vinnare med CK.  Batmoores Gentle George Will Ägare Johannes Raaballe. Danmark.

Provet dömdes av två mycket erfarna Danska hundförare och domare nämligen Keld Jörgensen och Boye Rasmussen tillsammans med vår egen Sören Swärdh. Janne och Ramona var provledning och styrde upp det så att alla hamnade på rätt plats. Det flöt väldigt bra på det sättet. Tredomarsystemet fungerar väldigt bra på dom jakter där man inte kan styra över skyttet och jag är en varm förespråkare för attt vi försöker införa det på klappjakterna.
Stort tack till Viltmästare Sören Hansen som gav oss möjligheten till att ha det här provet. Tack för allt arbete du lägger ner på vår A provsverksamhet. Tack till Janne och Ramona som höll ihop logistiken på ett föredömligt sätt och inte minst tack till domare och medtävlare.

Nästa helg startar Mirjam Ina här i södra avdelningen och själv dömer jag båda dom Internationella proven i Danmark. Om några veckor är det RM och jag dömer där också. Det är hedrande att bli inbjuden till tunga domaruppdrag och väldigt svårt att tacka nej, men som sagt. Man missar ju möjligheten att starta sina egna hundar.

Hälsningar
Anders