labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Hej.Ina. Carmals Heroine Keen.
 

Igår var undertecknad för ovanlighetens skull och startade på prov. Eftersom man har begränsat med tid som man inte är på jobbet, så får man ju prioritera och varje prov jag dömer är en förlorad möjlighet för start av mina eller Mirjams hundar. Men när man har avelshundar så räcker det ju inte att man själv tycker att dom är bra jakthundar, även om man själv har tillräckligt med erfarenhet för att avgöra det. Nej man måste nog visa upp dom offentligt också så att man får en objektiv bedömning av avelsresultatet.
Eftersom Mirjam var på jobbet så fick jag äran att föra Ina. Vi kom till Run Off tillsammans med duktiga Johannes Raaballe med sin danska stjärna Batmoores Gentle George Will och Ingela Funck med Searover Kits Pim. Segrare blev Ingela Funcks Pim. Hon gick riktigt bra och var lite mer distinkt på linjetagen i finalen vilket jag tror avgjorde till hennes fördel. Men får jag träna Ina några gånger så vi förstår varandra bättre så skall vi nog kunna matcha det också.

1:e vinnare med Cert. Searover Kits Pim  Ingela Funck. Grattis till Championatet.
2.e vinnare med CK Carmals Heroine Keen ägare Mirjam Axner.
3:e vinnare med CK.  Batmoores Gentle George Will Ägare Johannes Raaballe. Danmark.

Provet dömdes av två mycket erfarna Danska hundförare och domare nämligen Keld Jörgensen och Boye Rasmussen tillsammans med vår egen Sören Swärdh. Janne och Ramona var provledning och styrde upp det så att alla hamnade på rätt plats. Det flöt väldigt bra på det sättet. Tredomarsystemet fungerar väldigt bra på dom jakter där man inte kan styra över skyttet och jag är en varm förespråkare för attt vi försöker införa det på klappjakterna.
Stort tack till Viltmästare Sören Hansen som gav oss möjligheten till att ha det här provet. Tack för allt arbete du lägger ner på vår A provsverksamhet. Tack till Janne och Ramona som höll ihop logistiken på ett föredömligt sätt och inte minst tack till domare och medtävlare.

Nästa helg startar Mirjam Ina här i södra avdelningen och själv dömer jag båda dom Internationella proven i Danmark. Om några veckor är det RM och jag dömer där också. Det är hedrande att bli inbjuden till tunga domaruppdrag och väldigt svårt att tacka nej, men som sagt. Man missar ju möjligheten att starta sina egna hundar.

Hälsningar
Anders

7 kommentarer till Ina 2.e vinnare med CK

 • Gratis till både dig och Mirjam för andra priset igår och till era fina Carmalhundar. Har ju en själv som jag anmält till att starta i morgon på Ornö. Lottningen gick inte tyvärr min väg. Står nu som första reserv, men tiden rinner nog ut. Som tur är är jag inte uppfödare och kan då fortsätta att koncentrera mig på väsentligheterna i stället, d.v.s praktisk jakt med apportering av änder och fasaner, vilket min Zäta sköter med den äran.

 • Oj, idag med 2,5 timmars varsel fick, Zäta och jag komma till start på Ornö i nybörjarklass. Vi knep ett hedervärt 2:a pris. Wow! Han heter egentligen Carmals Enyas Windfall. Först i kullen på prov! Det skall vara en Carmals labbe i år!

 • Grattis Björn. Va roligt med en sådan premiär. Bra jobbat. Hoppas att det gav blodad tand och att du siktar vidare mot stjärnorna.

  Hälsningar
  Anders

 • Tack Anders. Jajamensan det blev blodad tand. Fast nu är det fortsatt and- och fasanapportering med Zäta samt skogsträning och klövviltjakt med min andra unghund, wachteln Zudden. Härliga tider!

 • Grattis !!!
  /Kathy och Olle

 • Kul att få läsa om a-prov. Bra jobbat Anders. Björn som skrev; -verkar vara en bra brorsa till min WaterLily! Här siktas mot stjärnorna också, men tycker trädtopparna är långt ibland!! Snart ska hon ut och få sin premiär på riktigt, lugn ensam jakt!
  Hultmanovic

 • Lycka till Fredrik. Håller tummarna. Gäller bara att ta det lugnt och en sak i taget. Inte forcera med träningen om hunden inte känns mogen. /AC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *