labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Hej. Börjar med att gratulera Karin Wallander som fick sin andra elitetta på Tissla igår. Heja Karin. Tissla är en supertik som är kullsyster med vår Fetch. Grattis också till Lena Bratsberg och Aron som tog cert på A-prov idag. Henrik har pratat om situationer som kraver Wild boar Dipers. Vildsvinsblojor. Han menar inte blojor pa grisen utan pa sig sjalv. Jagade lite idag och vet nu vad han menar eftersom det var nära att jag blev grismat. Sköt på en stor galt ute på en grusväg. Grisen slog ikull men direkt hundarna var framme for den upp. Sprang vägen emot mig. När den var tio meter bort fick den syn på mig och tog riktning rakt på. Sköt ett reflexskott på en meters håll från höften som träffade mitt mellan ögonen. Den landade i princip på mina stövlar. Som tur var hade jag två vittnen annars hade nog ingen trott mig. Hade turen att skjuta en galt på morgonen också. Vädret var fruktansvärt med hård vind och ihållande ösregn. Vattnet rann nerför byxorna och fyllde stövlarna till brädden. Släppte Morra i en bokföryngring. Rejäl kontakt med stora grisar som jag inte fick loss. Gick in med en hundförare till och tog med mig Ladda också. Jädrar viket tryck det blev. Morras självförtroende växte enormt när hon hade dottern med sig. Ladda som aldrig sett en gris kom farande med en galt modell folkvagn förbi mig men kikarsiktet var för igenimmat för skott. Nästa gång skall jag testa Bita också på gris. Hoppas hon också visar lite skärpa. Vi hade omväxlande drev och ståndskall under ett par timmar. Jag har fått se imponerande eftersöksarbete också. Eftersök på gris kräver bra hundar eftersom grisen ofta går undan väldigt långa sträckor och i väldigt besvärlig terräng. Hade som vanligt kameran med mig men vädret gjorde att den fick ligga i bilen. Tog ett par skrytbilder ialla fall.
Anders

En kommentar till Grattis Karin Wallander och Tissla. Grattis Aron

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *