labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Måndag kväll. Kom hem inatt en timme efter midnatt efter en underbar helg utanför Salzburg. Dömde två dagar tillsammans med Peter Burton. Första dagen var ren andjakt där man drev av ett antal dammar i ett skogsområde som fullkomligt vimlade av vildsvin. Delade upp hundarna och fick sex hundar var. Jag till vänster med jämna nummer och Peter till höger med udda nummer. Tappade en hund direkt eftersom den knallade. Fick sedan en sådan situation som uppstår på fieldtrials och som är lika med en j-a otur för hundföraren. En skadad and kom glidande och landade ca 70 meter bort i vägkanten. Skickade hunden som kom till området. Föraren släppte hunden in i skogen i tron att den sprungit. Borta en stund och kommer med en andhona. Tyckte det var en aning märkligt eftersom det var en drake vi sett. Nästa hund kom aldrig till nedslagsplatsen. Beslutade mig för att kolla upp nedslagsplatsen och döm om min förvåning när anden satt där den landat. En besviken hundförare fick koppla sin hund redan efter första apporten. Tre hundar borta när vi knappt börjat. Det var inga mängder med fågel men räckte väl för provet. Terrängen var bra eftersom det var bra markvegetation där fåglarna föll. Efter andra omgången dömde vi tillsammans Peter och jag. Kände att vi hade tre bra hundar på slutet men efter dom sista apporterna hade vi ingen vinnare. Tre Excellent utan Cacit blev resultatet.

Vi placerade dom ändå enligt följande.

1. Ragweeds Patch Lab tik Förare Gabriele Schönbeck Schreier.
2. Label of Lubberland. Lab tik. Förare Heike Klieber.
3. Firn von Keien Fenn. Lab tik Förare Hannes Weisinger.

Andra dagen hade vi hoppats på en vinnare och därmed ett Cacit. Det såg bra ut ända till slutet när vi ställde en sista fråga till dom tre sista hundarna med en vattendirigering paralellt med stranden och tyvärr fick vi fel svar. Resultatet blev tre hundar med vars ett Very Good vilket för mig kändes som ett antiklimax på en underbart fin helg.
Följande tre hundar fick ett Very Good.

Label of Lubberland. Heike Klieber.
Firn von Keien Fenn Hannes Wiesenger.
Donna Diana Von Der Schallermuhle. Andreas Pölzberger.
Måste också berätta om att goda vännen Kurt Becksteiner som för övrigt gick elev båda dagarna som vunnit ett two days open i England och därmed kvalificerat sig till championship. På en av bilderna ses han med sin suveräna Golden Retriever “Apollo”. Kurt har lovat att komma hit och hjälpa till med en kurs till våren. Hade kurs tillsammans med honom i somras och vi tycks ha precis samma träningsfilosofi så det skall bli riktigt roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *