labrador wachtel & borderterrier
Menu 

Hej.

Tänker inte blogga om regler idag för det orskar jag inte. Däremot kan jag berätta att förutom en massa jakter så hade vi en A provsutbildning på ett närliggande gods. 12 intresserade deltagare fick prova på att stå med hundarna på en drive vid havet där det sköts en hel del änder. Hundarna skickades i turordning enligt A provsbestännelserna. Därefter blev det en walk up på fasaner och ett avslutande fasandrev. Alla fick vara med till the end trots att dom hade en hel del belastningar i bagaget. Det förekom en del pip och ostadga så väl som brister i fotgåendet som inte visar sig vid ett B prov eller WT där frestelserna inte är så stora. Några hundar var riktigt duktiga och ett par av dom håller väl måttet för att placera sig på ett A prov. Arrangemanget stod SSRK södra för och det idéella arbetet sköttes av Janne Stihl, Bo Ferm Mirjam och undertecknad. Förutom oss så riktar vi ett tack till Ove och övrig jaktvårdspersonal som gjorde det möjligt.
Förra helgen var jag och dömde två Internationella prov utanför Milano. det var en upplevelse över det vanliga. Dåligt flygande fasaner i begränsad omfattning, skitbra hundar från olika håll i Europa och Italienskt temperament så det räcker och blir över. Maten var en riktig höjdare och bars in i omgångar. Nedsköljt med utsökt Italienskt rödvin. Det kan man stå ut med igen. Har inte placerade hundars namn i huvudet men återkommer med detta. Dom högst placerade hade mycket hög kvalitet så det blir tufft i helgen på Europacupen i Danmark för där skall jag och Fetch möta en del av dom jag dömde förra helgen.

Håll tummarna för Fetch.
Hälsn
Anders

2 kommentarer till A provsutbildning och Milano

  • Hej
    Låter verkligen gott och trevligt.
    Jag önskar dig och Fetch ALL lycka till på Europacupen men vill nog tro att ni “står er gott” trots ditt befarade motstånd!!
    Kramisar

  • Har också en känsla att Fetch inte ska behöva vika sig för en icke nordisk individ. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *